Βραβείο Νέμιτσας 2015

Τελετή Βράβευσης 2015 στις Εικαστικές Τέχνες

Η 6η ετήσια βράβευση που ήταν φέτος αφιερωμένη στις Εικαστικές Τέχνες έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως ήταν προγραμματισμένη την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Βραβείο απένειμε ό Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο καλλιτέχνη Χριστόδουλο Παναγιώτου.

12/10/2015
Κώστας Καλλή
Γενικός Διευθυντής

Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015 στις ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε ότι η Διεθνής Επιτροπή Κριτών επέλεξε για το Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015 στις ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, τον κ. Χριστόδουλο Παναγιώτου. Το Δ.Σ. του Ιδρύματος επικύρωσε την επιλογή αυτή, ομόφωνα, κατά τη συνεδρίαση του το Σάββατο 18/7/2015 με την πιο κάτω αναφορά:-

«Το Βραβείο Νέμιτσας 2015 απονέμεται στον κ. Χριστόδουλο Παναγιώτου για τα διεθνώς αναγνωρισμένα και μεγάλου εύρους επιτεύγματά του στις Εικαστικές Τέχνες, και ειδικότερα για τον προσδιορισμό και την αποκάλυψη κρυπτών αφηγημάτων που ενυπάρχουν σε οπτικά αρχεία των εποχών. Το έργο του είναι διαυγές και ευφυές, και τέμνει την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Πολιτική. Με τα ιχνογραφήματα, τα θραύσματα και τις κατασκευές του, αναγνωρίζεται ευρέως για την επιτυχία του στην ανάπλαση αφηγημάτων και υπαινιγμών σε παρελθόντα γεγονότα. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στα πλέον έγκυρα κέντρα τέχνης παγκοσμίως.»

Χριστόδουλος Παναγιώτου

Σας πληροφορούμε επίσης ότι η Διεθνής Επιτροπή Κριτών για το Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015 στις ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ αποτελείτο από τις κυρίες:-

Marie-Laure Bernadac (Chairperson)
Curator, Contemporary Exhibitions, Louvre Museum, Paris, France
Chantal Beret
Curator of the contemporary collections in the National Museum of Modern Art, Pompidou Centre, Paris, France
Anael Pigeat
Art Critic, Editor in Chief, ArtPress magazine, France
Androula Michael-Sueur
Professor History of Contemporary Art, Université de Picardie, Jules Verne, France
Sarah Wilson
MA, PhD (Courtauld, University of London)

Η τελετή βράβευσης όπως είναι ήδη γνωστό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο και το Βραβείο θα απονείμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

22/7/2015

Κώστας Καλλή
Γενικός Διευθυντής

Ημερομηνία απονομής του Βραβείου Νέμιτσας 2015 στις Εικαστικές Τέχνες

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Γραφείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει προσδιορίσει την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 ως την ημερομηνία απονομής του Βραβείου Νέμιτσας 2015 στις Εικαστικές Τέχνες.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο και το Βραβείο θα απονείμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

25/5/2015
Κώστας Καλλή
Γενικός Διευθυντής

Αξιολόγηση αιτήσεων/υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Νέμιτσας 2015 στις Εικαστικές Τέχνες

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων/υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Νέμιτσας 2015 στις Εικαστικές Τέχνες ολοκληρώθηκε στις 10 Μαΐου 2015, μετά και τη 10ήμερη παράταση που παραχωρήθηκε.

Με τη λήξη της προθεσμίας, η Γραμματεία του Ιδρύματος προώθησε όλες τις παραληφθείσες αιτήσεις, ηλεκτρονικά στη Διεθνή Επιτροπή Κριτών για την αξιολόγηση τους και την επιλογή του υποψηφίου ή υποψηφίων για Βράβευση.

Η όλη διαδικασία, μαζί με την επικύρωση της επιλογής, θα ολοκληρωθεί μέχρι την 18η Ιουλίου 2015.

15/5/2015
Κώστας Καλλή
Γενικός Διευθυντής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εξ αιτίας αριθμού παρακλήσεων για παράταση, παραχωρούμε με χαρά, και με το σύμφωνο της Επιτροπής Βραβείου, μια 10ήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Νέμιτσας 2015 στις Εικαστικές Τέχνες μέχρι τις 10 ΜΑΪΟΥ 2015.

29/4/2015
Κώστας Καλλή
Γενικός Διευθυντής

6ο Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ανακοινώνει ότι το Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015 θα απονεμηθεί φέτος στις ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ.

Το Βραβείο θα απονεμηθεί από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. (Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.)

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται αποδεκτές από 1/4/2015 έως και τις 30/4/2015, κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος foundation@nemitsas.org ή να ταχυδρομούνται ή να παραδίδονται στη διεύθυνση του γραφείου του Ιδρύματος μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της 30ης Απριλίου 2015.

Θα πρέπει επίσης να επισυνάπτονται αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία να βεβαιώνεται η κυπριακή καταγωγή του υποψηφίου.

Το Βραβείο αποτελείται από:
To Πιστοποιητικό Βράβευσης
Το Χρυσό Μετάλλιο Βράβευσης
Χρηματικό Έπαθλο 30.000 Ευρώ
(Σε περίπτωση που επιλεγούν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι, το Χρηματικό Έπαθλο θα κατανεμηθεί εξίσου μεταξύ των βραβευθέντων.)

Κάντε κλικ εδώ για την αφίσα του Βραβείου.

27/1/2015
Η Γραμματεία