Δελτίο Τύπου - ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2014 ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ

Το Ίδρυμα Τάκης και Λούκη Νέμιτσας, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, μετά και τις αποφάσεις του Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013, αποφάσισε όπως συνεχίσει με την 5η κατά σειρά ετήσια Βράβευση που φέτος αφορά τον τομέα της Χημείας. Όπως και στις προηγούμενες Βραβεύσεις, έτσι και φέτος η επιλογή του επιστήμονα που θα βραβευθεί θα γίνει από τη Διεθνή Επιτροπή Κριτών. Η Βράβευση θα γίνει κατά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη 2014, σε ημερομηνία που θα ορισθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η απόφαση για συνέχιση των Βραβεύσεων λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, έπειτα και από την εντυπωσιακή επιτυχία που είχε η 4η Βράβευση και δικαιωματικά καθιερώνει τις δραστηριότητες του Ιδρύματος στην ανώτατη βαθμίδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της χώρας μας.

Με την ευκαιρία αυτή αναφέρουμε ότι Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ιδρύματος είναι από φέτος ο καθηγητής Ψυχιατρικής Δρ. Νίκανδρος Μπούρας, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το Ίδρυμα Τάκης και Λούκη Νέμιτσας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων του.