Ενημερωτικό δελτίο - Δωρεά πιάνου Zimmermann στο Δήμο Λεμεσού

Ο Συπριέν Κατσαρής, ο οποίος βραβεύθηκε το 2011 στη Κλασική Μουσική από το Ίδρυμα μας πρόσφερε στο Ίδρυμα ως ένδειξη εκτίμησης το πιάνο που χρησιμοποιούσε στα νεανικά του χρόνια.

Όταν παραλάβαμε το πιάνο λόγω του ότι δεν χρησιμοποιείτο για αρκετά χρόνια χρειαζόταν συντήρηση η οποία με την επιλογή των κατάλληλων τεχνικών έγινε με επιτυχία.

Επειδή το πιάνο αυτό δεν μπορούσε να είναι χρήσιμο για τους σκοπούς του Ιδρύματος μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος στη συνεδρίαση του στις 18/10/2014 αποφάσισε να το προσφέρει ως δωρεά στο Δήμο Λεμεσού.

Το πιάνο μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος μας, τοποθετήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Πάνος Σολομωνίδης».

Η επίσημη παράδοση του πιάνου προς τον Δήμο Λεμεσού έγινε τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, στις 8.00μ.μ. σε ειδική συναυλία των Χριστουγέννων όπου συμμετείχαν, η mezzo soprano Καίτη Οικονομίδου και το «Music Diversion – Πολυμορφία». Κατά την συναυλία χρησιμοποιήθηκε το πιάνο αυτό για πρώτη φορά.

Δείτε το βίντεο από την τελετή παράδοσης του πιάνου μαζί με στιγμιότυπα από τη συναυλία.

Κώστας Καλλή
Γενικός Διευθυντής