Δελτίο Τύπου / Αύγουστος 2018 - Επιλογή της καθηγήτριας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΪΛΑΜΑΚΗ για το Βραβείο Νέμιτσας 2018 στην Πληροφορική

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε, ότι η Διεθνής Επιτροπή Κριτών επέλεξε για το Βραβείο NEMITSAS 2018 στην ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, την καθηγήτρια Αναστασία Αϊλαμάκη και το Δ.Σ. του Ιδρύματος μας επικύρωσε ομόφωνα την επιλογή αυτή.

Η καθηγήτρια Δρ. Αναστασία Αϊλαμάκη

Η Αναστασία Αϊλαμάκη είναι τακτική καθηγήτρια στο τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο στη Λωζάννη της Ελβετίας και συνιδρύτρια της RAW Labs Ltd, ελβετικής εταιρίας που αναπτύσσει λογισμικό για αποτελεσματικής ανάλυσης μεγάλων όγκων δεδομένων ετερογενούς φύσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν συστήματα διαχείρισης δεδομένων και τις εφαρμογές τους σε επιχειρήσεις καθώς και επιστημονικά πεδία όπως νευροεπιστήμες και αστρονομία. Έχει πάρει το ΕRC Consolidator Award (2013), το Finmeccanica endowed chair από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Carnegie Mellon (2007), a European Young Investigator Award από το European Science Foundation (2007), την Alfred P. Sloan Research Fellowship (2005), το NSF CAREER award (2002), και δέκα βραβεία καλύτερης υποβεβλημένης εργασίας σε επιστημονικά συνέδρια. Το 2000 πήρε το διδακτορικό της σε Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison. Είναι ACM fellow, IEEE fellow, και εκλεγμένο μέλος του Ελβετικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος στη CRA-W, και είναι μέλος του Expert Network του World Economic Forum.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι η Διεθνής Επιτροπή Κριτών για το Βραβείο NEMITSAS στην Πληροφορική αποτελείτο από τους διεθνώς αναγνωρισμένους καθηγητές:

  • Ιωσήφ Σηφάκη (Joseph Sifakis) Πρόεδρο, Καθηγητή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Grenoble
  • Tony Hey, Καθηγητή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge
  • Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης

Η τελετή απονομής του βραβείου θα γίνει φέτος στις 4 Οκτωβρίου 2018 στο Προεδρικό Μέγαρο και το Βραβείο θα απονείμει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Η Γραμματεία του Ιδρύματος
9/8/2018