Πανηγυρική Συνεδρίαση Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Πανηγυρική της Συνεδρίαση 2022 στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κύριος Αντώνης Λιάτσος, ο Υπουργός Υγείας, κύριος Μιχάλης Χατζηπαντέλα, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, κύριος Ιωάννης Παπαμελετίου, πρυτανικές αρχές των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων.

Κατά την Πανηγυρική Συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Καθηγητής Ανδρέας Δημητρίου, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία και την ανάπτυξη της Ακαδημίας, στην αριστεία αλλά και στην ενίσχυση του ρόλου της Ακαδημίας στην έρευνα καθώς και στη συμβολή των επιστημών στα ζωτικής σημασίας προβλήματα της κοινωνίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, στην ομιλία του, αφού διεξήλθε εν συντομία τα πεπραγμένα της Ακαδημίας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022, παρουσίασε τα νέα Τακτικά Μέλη με την ανάγνωση των πιο σημαντικών επιστημονικών τους επιτευγμάτων. Στη συνέχεια κάλεσε τον Πρόεδρο της Ακαδημίας και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νέμιτσας, Ακαδημαϊκό Σωτήρη Καλογήρου, να επιδώσουν τιμητική πλακέτα και περγαμηνή στο ζεύγος Τάκη και Λούκης Νέμιτσα για την προσφορά του Ιδρύματός τους στην Ακαδημία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του Αριστείου της Κυπριακής Δημοκρατίας για το έτος 2022, το οποίο απονεμήθηκε στον Συμεών ( Σίμο) Συμεωνίδη, διακεκριμένο Κύπριο Καθηγητή Νομικής.

Ο Πρόεδρος της Τάξης των Ηθικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητής Σταύρος Φωτίου, ανέγνωσε το σκεπτικό βράβευσης και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επέδωσε την περγαμηνή και το χρυσό μετάλλιο στον βραβευόμενο.

Ο Καθηγητής Συμεωνίδης, στην αντιφώνησή του, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με τη σύντομη αναφορά του στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του, αλλά και τους ισχυρούς δεσμούς με την οικογένειά του και την ιδιαίτερή του πατρίδα, τον Λιθροδόντα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασε το Ιδρυτικό Μέλος της Ακαδημίας, πιανίστα Έλενα Μουζάλα και ο σαξοφωνίστας Γιάννης Μυράλης.

Κυπριακή Ακαδημία
Επιστημών
Γραμμάτων και Τεχνών