Ο Μαρτίνος Τιρίμος, σαν παιδί θαύμα. από την ηλικία των οκτώ έπαιζε Κοντσέρτα και, στην ηλικία των δώδεκα, διηύθυνε επτά πλήρεις εκτελέσεις της όπερας «Η Τραβιάτα» του Βέρντι, με σολίστες από την Σκάλα του Μιλάνου. Μετά από σπουδές στην Βιέννη και το Λονδίνο, κέρδισε τους διεθνείς διαγωνισμούς στο Μόναχο και τη Γενεύη και ξεκίνησε τη διεθνή του σταδιοδρομία.
Το 2010, μόνο, έδωσε περισσότερες από 100 συναυλίες συμπεριλαμβανομένης και της σειράς με όλα τα έργα του Σοπέν στο Κινγκς Πλέις του Λονδίνου, την οποία οι κριτικοί ονόμασαν χαρακτηριστκά «κολοσιαίο άθλο». Οι εκτελέσεις και το παίξιμο του συχνά συγκρίνονται με αυτό των Σνάμπελ, Αράου, Ρουμπινστάιν και άλλων μεγάλων πιανιστών. Έχει παίξει σε όλο τον κόσμο με όλες τις κορυφαίες ορχήστρες όπως Φιλαρμονική της Βιέννης, Στάατσκαπέλε της Δρέσδης, Γκεβάντχάουζ της Λειψίας, Ορχήστρα του Κλήβελαντ, Συμφωνική του Λονδίνου, Φιλαρμόνια και πολλές άλλες και έχει συνεργαστεί με διευθυντές ορχήστρας όπως, ενδεικτικά, οι Μπαρμπιρόλλι, Μπούλτ, Κλέε, Μάρινερ, Μαζούρ, Νόρινγκτον, Ράτλ και Κερτ Ζάντερλινγκ.
Η πλούσια δισκογραφία για την EMI, την BMG και άλλες εταιρείες περιλαμβάνουν όλο το πιανιστικό έργο του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του Ντεμπισύ, του Γιάνατσεκ, τις 21 Σονάτες του Σούμπερτ και τα Κοντσέρτα του Μπράμς, του Σοπέν, του Ραχμάνινοφ και του Τίπετ (με τον συνθέτη να διευθύνει).
Το 1995 κέρδισε τον “Χρυσό Δίσκο” για το Κοντσέρτο αρ. 2 του Ραχμάνινοφ και την Ραψωδία «Παγκανίνι», που συγκαταλέγεται στους «Καλύτερους Ευπώλητους» δίσκους της ΕΜΙ.
Σαν μαέστρος εργάστηκε στενά με την Φιλαρμονική της Δρέσδης για πολλά χρόνια, και επίσης με ορχήστρες όπως η Αγγλική Ορχήστρα Δωματίου, Ακαδημία του Αγ.Μαρτίνου των Αγρών, Ορχήστρα Δωματίου της Πράγας. Οι συνθέσεις περιλαμβάνουν την μουσική για την ταινία «Οδύσσεια». Το 2002 ίδρυσε το Ροζαμούντε Τρίο το οποίο έκτοτε δίνει πολλές συναυλίες. Εργάζεται επίσης με ταλαντούχους νέους πιανίστες και 12 από τους μαθητές του έχουν κερδίσει πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Το πλούσιο ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 80 Κοντσέρτα για πιάνο και σχεδόν το σύνολο του έργου των μεγάλων συνθετών. Οι επόμενες συναυλίες περιλαμβάνουν συναυλιακές σειρές με έργα των Τσαϊκόφσκι, Μπετόβεν και, το 2014, μεγάλη υπερπαραγωγή παρουσίασης των έργων του Σούμπερτ στο Λονδίνο.